Posted

Italiaanse boeren gebruiken hennep om vervuilde grond op te ruimen

In Italië gebruiken boeren en fokkers hennep voor een specifiek doel. Via een proces dat fytoremediatie wordt genoemd, voeden cannabisplanten zich met gifstoffen uit de bodem en extraheren ze er zware metalen uit. Door dit principe reinigt hennep de bodem van alle giftige materialen en doet het de levensvatbaarheid van de weide herleven.

Vincenzo Fanaro, een schapenboer in Italië

Schapenboeren in Taranto, Italië, verbouwen hennep. Ze zijn echter helemaal niet bezorgd over de concentratie THC of de bekendheid van de soorten. Omdat de cannabis die ze verbouwen het enige doel heeft om de bodem van giftige materialen te reinigen, waardoor hun aangetaste bodem duurzaam wordt.

Vincenzo Fanaro is geen professionele cannabisteler.“Al generaties lang produceert onze familie ricotta en vlees”, zei hij tegen CBS News. Maar de boerderij van Fanaro ligt op slechts een paar kilometer van de grootste staalfabriek van Europa … En de chemische afvoer vindt zijn weg naar de grond, en ten slotte naar de schapen van Vincenzo …

De Italiaanse regering ontdekte de gifstoffen in 2008 en als gevolg daarvan werd Fanaro gedwongen zijn hele kudde te slachten. En alsof het verlies van 600 dieren niet genoeg was, leek het land niet langer geschikt om te grazen, en voor altijd … Maar dankzij het proces dat fytoremediatie wordt genoemd, en daarom met de hulp van de cannabisplant, hervat het nieuwe leven in het land van Fanaro.

Cannabisplanten hebben extreem snelgroeiende wortels. Deze wortels trekken gifstoffen uit de grond naar de plant zelf. Dit is om ze op te slaan of om chemicaliën om te zetten in onschadelijke stoffen. Fanaro kweekt geen hennep om er CBD-olie of een serie t-shirts van te maken. Hennep is hier om schoon te maken!

De toekomst van hennep in de canna-wetenschap

Hetzelfde fytoremediatieproces werd gebruikt in Tsjernobyl, Oekraïne na het afsmelten van de kernreactor in 1986, om radioactief materiaal te verwijderen. Fanaro is ervan overtuigd dat dit lichtende voorbeeld van canna-wetenschap de toekomst van zijn boerderij zal zijn.

En wie weet, misschien nadat Fanaro’s grond weer goed is voor marktgewassen, zou hij bij cannabis kunnen blijven en CBD-oliën kunnen gaan produceren. Evenals andere industriële producten gemaakt van hennep, met ricotta en schapenvleesworst …